Aanschaf Kitten

wil je weten hoe je advies geeft aan kittenkopers post het hier
Plaats reactie
HansvanWanrooij
Site Admin
Berichten: 235
Lid geworden op: 29-11-2011 11:26

Aanschaf Kitten

Bericht door HansvanWanrooij » 14-05-2014 09:38

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een kitten. als eerste ga je naar een Cattery waar ze het kitten beschikbaar hebben, als je binnenkomt bij de Cattery waar u heen gaat merkt u al meteen of het betrouwbaar is als het goed voelt bij uzelf dan bent u op de goede plaats dan mag in de meeste gevallen naar de kittens gekeken worden. Aanraken is alleen mogelijk als het kitten zijn eerste enting heeft gehad dan heeft het kitten ook een beetje bescherming voor invloeden van buitenaf. Dit zal bij de meeste Cattery 's zo zijn, dit is niet voor de bezoeker maar voor de veiligheid en gezondheid van het kitten. Respecteer dit doe niets wat de fokker niet wil.

Verder kijkt u of het kitten geen natte ogen heeft of een snotneus mocht dit zo zijn dan is het kitten niet lekker op het moment. En heeft een virus opgepakt ergens zoals een verkoudheid maar het kan ook zijn dat er gewoon een deur regelmatig opengaat en de kittens een kou op de ogen of een oog hebben wat meestal is.

vraag of u de stambomen in mag zien van de ouders. Dan weet u gelijk of u bij een fokker bent die volgens de regels van hun vereniging werkt. Kunnen ze u de stambomen niet laten zien, let dan heel goed op of ze aangesloten zijn bij een rasvereniging. U kunt ook vragen naar de testen die gedaan zijn en wanneer voor het laatst. Tegenwoordig kan voor veel rassen al met DNA getest worden voor erfelijke ziekten. behalve bij de Sibeer is dit wel mogelijk maar doordat het tot nu toe weinig gedaan word word het er niet beter op. Momenteel zijn er cattery's die zowel DNA als via echografie werken, Ten eerste voor de fokker inzage en ten tweede de testen worden dan meer betrouwbaar door het lab waar de DNA onderzocht is.

Afbeelding
Siberische katten een hobby? nee het is een verslaving !

Plaats reactie